Lupper med lys

Lupper med lys er en ekstra hjælp til svagtseende ved dunkel belysning og til brug ved hobbyarbejde. Eksempelvis hvor der er ekstraordinært behov for belysning af hobbyemner. Lupper med lys findes som læseglas og til pilleglas for svagtseende samt som pincet-, botanik- og frimærkelupper m.m. for hobbyfolket.

27 varer

pr. side

Vælg den lup med lys, der passer til dit behov

Lupper med lys sikrer din oplevelse af detaljer selv ved lav belysning. Måske læser du under forhold, hvor der ikke er tilstrækkeligt med lys. Måske er bogstaverne så små, at det generer din fornøjelse ved at læse. Måske har du brug for en lup til at nærstudere det, du læser eller kigger på. Lupper med lys har mange anvendelsesmuligheder, som ikke blot er for svagtseende, men alle folk, der holder af de små detaljer på hobbyplan.

Lupper med lys kan være en stor hjælp i hverdagen

Når øjet og hjernen skal arbejde hårdere, fordi lyset er dårligt, koster det energi og koncentration. Det hårde arbejde kan medføre træthed og ubehag – og det er bestemt ikke dét, man ønsker, når man læser eller dyrker sin hobby. Øjet kan også bedst koncentrere sig, når lysniveauet i rummet omkring er lavere end på selve arbejdsfeltet. Det vil derfor være oplagt at bruge en lup med lys til at skabe den ekstra smule fokus, der både hjælper på dit fokus og gør det lettere at læse eller arbejde med din hobby.

Lyset skal være tilpasset situationen

Lys skaber stemning, men ved læsning eller arbejde med en hobby har vi brug for fokus. Lys skal kunne skræddersys til forskellige situationer, når vi læser en bog eller arbejder med vores hobby. I nogle tilfælde vil læsning kunne klares med en god lampe, men når øjnene har svært ved at skelne detaljer, er der nødt til at komme andre løsninger på banen. Det er helt oplagt at fokusere på de små detaljer med et læseglas, og skal du skabe det nødvendige fokus, kan du benytte dig af en lup med indbygget lys.

Forskellige typer af lupper med lys til forskellige formål

Lup-typer er mange og meget forskellige. Derfor finder du også mange forskellige slags lupper med lys hos Kikkert Teleskophuset. Standarden er, at lupperne har LED-belysning indbygget, mens det på nogle typer er praktisk at kunne betragte objekter under UV-belysning. Vores forskellige lupper med lys dækker over:

  • Lupper med lys
  • Læseglas med lys
  • Clip-on-lupper med lys
  • Bloklupper med lys
  • Pincetlupper med LED
  • Frimærkelupper med LED og UV
  • Lommemikroskoper med lys
  • Botaniklupper med LED og UV
  • Lommelupper med lys
  • Standlupper med lys

Læseglas og Clip-on-lupper med lys

Lupper med lys af typen læseglas er gode hjælpemidler for svagtseende. De handy lupper med håndtag, der leder tankerne hen på klassiske romandetektiver, er praktiske til mange formål, hvor man hurtigt skal kunne se detaljer og derefter lægge luppen væk igen. Clip-on lupper til pilleglas kan gøre en stor forskel, hvis det er vanskeligt at holde en lup med håndtag stille foran den i forvejen utroligt lille skrift på et pilleglas.

Bloklupper med lys

I andre tilfælde er en bloklup en god løsning. Hvis hænderne ryster bare en smule, kan det være vanskeligt at få de små detaljer med, når man læser eller skal hygge sig med en hobby. Blokluppen lægges over emner, man har brug for at studere og har bred anvendelse for både flade objekter og ting med en vis volumen, da den er hul i bunden.

Pincetlupper med lys

Pincetluppen er en meget detaljeorienteret lup. I denne afdeling er den med lys, der kan hjælpe med placering og undersøgelse af små objekter ved lyssvage omgivelser. Når du laver smykker selv og skal placere sten, så de giver det helt rigtige genskin, er pincetluppen oplagt.

Frimærkelupper med LED og UV

Frimærkelupper med lys kan både bruges til at nærstudere de helt små detaljer på frimærker, men har også mange andre funktioner. Lyset sætter fokus på objektet under luppen, og den lille, håndholdte lup kan nemt bruges til at tjekke små detaljer i på printplader, aftegninger i mønter, eller om en printet serif på et bogstav er helt ren i kanten.

Lommemikroskoper med lys

Lommemikroskoper med lys kan være utroligt gode at have med i en snæver vending. Skal der tages fotos af et objekt, du nærstuderer, findes lommemikroskoperne også med klips til din smartphone.

Botaniklupper med LED og UV

Botaniklupper med LED og UV-lys er meget praktiske, når man skal se på detaljer i blomster, smykker og pengesedler. Nogle smådyr på blomster træder bedst frem ved ultraviolet belysning, mens du kan se detaljer skjult for det blotte øje på penge med UV-lys.

Lommelupper med lys

Lommelupper med lys findes i forskellige typer med forskellige grader af forstørrelse. De kan ikke bare bryste sig af at have LED indbygget. UV-lys er også praktisk i lommelupper, der i en hurtig vending også kan bruges til at kontrollere pas og pengesedlers ægthed.

Standlupper med lys

Standlupper med lys er til brug ved detaljeorienteret læsning i bordhøjde. De er større end de små, bærbare typer og kan indeholde flere linser og lyskilder, som stiller endnu skarpere på objekter under dem.
 

Råd og vejledning om lupper med lys

Har du spørgsmål til en specifik lup? Det store udvalg af lupper med mange små forskelligheder indbyrdes kan give anledning til sammenligninger og spørgsmål. Vi har mere end 60 års erfaring i optik og hjælpemidler til at sætte fokus på arbejde og hobby. Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har et spørgsmål, vi kan hjælpe dig med. Du kan også besøge vores showroom og lager i Aalborg og se udvalget tæt på.