Mikroskoper

Et mikroskop er en fællesbetegnelse for et instrument, der frembringer et forstørret billede af små objekter. Mikroskopet kan være konstrueret monokulært, binokulært eller som et stereomikroskop. Det monokulære mikroskop har et enkelt okular, mens binokulære og stereomikroskoper er til begge øjne. Stereomikroskoper forstørrer oftest objektet 60-100 gange, mens binokulære mikroskoper forstørrer fra 100 og helt op til 1000 gange.

Varer 1-36 af 199

  1. Baader Optical Wonder rensesæt - Mikroskoper
    Baader Planetarium
    Baader Optical Wonder rensesæt
    Tilbudspris 149,00  DKK Regulær pris 169,00  DKK
Side
pr. side

Det rette valg af mikroskop

Er du på udkig efter et mikroskop, er der mange ting at tage højde for, når du skal søge i udvalget. Vi vil forsøge at give dig et lille indblik i, hvad du skal være opmærksom på, når du skal finde det helt rigtige match til dit behov. Der findes nemlig en hel del forskellige slags, og hos Kikkert-teleskophuset har vi alt det på lager, du skal bruge - om det er til børn med mulighed for smartphone-tilslutning eller semi-professionelle biologimikroskoper. Alle vores mikroskoper er lysmikroskoper.

Vi bruger naturligvis også gerne tid på at hjælpe dig med at finde et mikroskop, som passer perfekt til dine behov. Vi har også lavet en guide til mikroskoper, så du kan blive klogere på, hvad de forskellige mikroskoper kan.

Stereolupper og monokulære mikroskoper

Stereolup eller mikroskop – hvad er forskellen egentlig? Og hvad skal du vælge? Hvad er det, du skal se på, når du bruger dit mikroskop? Skal det være makro eller mikro, hvor høj skal den optiske kvalitet være, skal dit mikroskop være med eller uden lys, skal det være et digitalt eller et analogt mikroskop osv.?

Noget af det første, du skal tage stilling til, når du køber et nyt mikroskop, er, om det skal være en såkaldt stereolup eller et biologimikroskop.
Stereolup er en betegnelse for de mikroskoper, hvor du bruger begge dine øjne til at kigge gennem mikroskopet, og som har en forholdsvist lav grad af forstørrelse. Det behøver dog bestemt ikke at være nogen ulempe, når vi taler om mikroskoper – men mere om det senere. Og et monokulært mikroskop bruger du således ved kun at kigge med det ene af dine øjne.

Særlige fordele ved stereolupper

Groft sagt kan man sige, at stereolupper er beregnet til at betragte alt, hvad du overhovedet kan få plads til under mikroskopets glas. Det kan for eksempel være insekter, mønter osv. Ting, der kan ses med det blotte øje, men som man gerne vil studere lidt nærmere. Det er det, som kaldes makro, når vi taler om mikroskoper. Stereolupper giver typisk mulighed for at forstørre tingene op til omkring 100 x (enkelte modeller lidt mere).

Særlige fordele ved monokulære mikroskoper

Til sammenligning kan vores biologiske mikroskoper forstørre op til 1000 x og egner sig derfor bedst til at studere ting, der er meget små – det kan for eksempel være små mikrobiologiske dyr i vand eller andet, der ikke lige umiddelbart kan ses med det blotte øje. Det er derfor, vi kalder dem biologiske mikroskoper, selv om de i princippet også kan bruges til en række andre ting.

Mikroskoper til børn

Til børn og folk, der blot bruger deres mikroskop på hobbybasis, er mikroskoperne med høj forstørrelsesgrad de mest populære. Herigennem kan man åbne op for en helt ny verden af de ting, man ikke ser i hverdagen, men som findes rundt omkring os. For eksempel blodceller, bakterier og amøber. Hvis du er på jagt efter et godt begyndermikroskop til et barn, bør du ikke købe et legetøjsmikroskop af plastic.

Du bør altid se efter et rigtigt mikroskop fremstillet i metal og med optik af ordentligt glas. Ellers vil kvaliteten af mikroskopet ret hurtigt blive et irritationsmoment. De fleste kvalitetsmikroskoper har mulighed for, at du tilpasser dem til dit behov. Det gælder for eksempel via forskellige hoveder, øjestykker, stativer m.m.

Den optiske kvalitet i et mikroskop vil primært afhænge af de linser, der bliver brugt i mikroskopets objektiv, samt øjestykket i mindre grad. Nogle objektiver har betegnelsen DIN, der er en forkortelse for Deutsche Industrie-Norm. Det giver en fordel, hvis glasset i dit mikroskop går i stykker, da det i højere grad gør det muligt at skifte glasset ud frem for at skulle anskaffe sig et helt nyt mikroskop. Se vores udvalg af mikroskoper til børn.

Vi har mikroskoper i alle prisklasser

Når du først har fundet ud af, hvilken type mikroskop der er passende til dit behov, kan du begynde at gå på opdagelse i vores mikroskoper med udgangspunkt i dine specifikke ønsker samt ikke mindst dit budget. Og vi forstår godt, hvis det kan være lidt forvirrende at købe nyt mikroskop. Særligt, hvis du er førstegangskøber. For hvis du bruger lidt tid på at undersøge forskellige mikroskoper på nettet, vil du kunne finde et utal af mikroskoper, der på billeder ligner hinanden til forveksling, men er temmelig langt fra hinanden i virkelighedens verden. For mange af nutidens mikroskoper bliver produceret i Asien, hvor de forskellige producenter ofte skruppelløst kopierer hinandens design – og så er det først, når du kigger gennem mikroskopet, at du kan se forskel. Men her vil du så ofte kunne se en væsentlig forskel.

Hos Kikkert-teleskophuset sælger vi naturligvis kun mikroskoper, som vi kender indgående, og som vi kan stå inde for kvaliteten af. Det er klart, at der oftest er mere kvalitet i vores mikroskoper, der koster lidt mere – men du vil altid være velkommen til at kontakte os, hvis du er i tvivl om, hvilket mikroskop der passer bedst til dig og dit behov. Vi har over 40 års erfaring i branchen. Og det betyder naturligvis også, at vi i dén grad værdsætter, at vores kunder får en uovertruffen service, når vi skal hjælpe dem med at finde det rigtige mikroskop.

Mikroskoper i den digitale tidsalder

Moderne teknologi har selvfølgelig også vundet indpas, når det kommer til, hvad du som almindelig forbruger er i stand til at foretage dig med et mikroskop i dag. Oven i alle dine indledende overvejelser kan du tage stilling til, om du ønsker dig et digitalt mikroskop. De digitale egenskaber består oftest i, at et mikroskop er udstyret med en form for digitalt kamera eller en LCD-skærm, der viser det, som man kan se gennem mikroskopet i realtid. Det gør det desuden muligt at gemme dine iagttagelser i et digitalt billedformat.

Mange digitale mikroskoper gør det desuden muligt at foretage målinger eller at tilføje brugergenereret tekst til billederne. Nogle af mikroskoperne kommer med tilslutningsmuligheder til en række gængse videooutputs; HDMI, S-video og USB, så man for eksempel kan projicere sine iagttagelser fra det digitale mikroskop op på en skærm eller en tavle.
Sluttelig er der også digitale mikroskoper, der gør det muligt at koble en smartphone til for at tage billeder. Det giver naturligvis en lang række fordele til dem, der ønsker at dele sine billeder i sociale netværk, og det har ydermere den fordel, at man ikke behøver at skifte kameraet i mikroskopet ud, hvis det går i stykker.

Tilbehør til mikroskoper

Som specialist i optisk udstyr har vi også alt inden for tilbehør til mikroskoper. Her vil du kunne finde yderst specialiseret udstyr og tilbehør, som egner sig til meget specifikke studier og erhvervsrettede formål. Det gælder for eksempel fasekontrastsæt, elektroniske displays til mikroskoper, adaptere til montering af digitalkameraer samt stativer og transportkufferter og -tasker mv.

Her finder du også eksperimentsæt til børn og unge med objektglas, dækglas med etiketter, skalpeller, pincetter og alle de instrumenter, der ofte bruges til at håndtere forskellige emner og præparater i forbindelse med brug af mikroskoper. Du finder også et udvalg af færdige præparater, som kan bruges til at studere biologien og sammenligne med egne fund.

Du finder også tilbehør, som du kan bruge til vedligehold af dit mikroskop. Det gælder for eksempel rensesæt, særlige mikrofiberklude til de optiske dele, dækglas og rensevæske, som du kan bruge til at forlænge levetiden på dit mikroskop og sørge for, at den optiske kvalitet af dit instrument bevares optimalt over tid. Se vores tilbehør til mikroskoper.

Optisk værksted med speciale i reparation af mikroskoper

Selv om det normalt ikke er nødvendigt i forbindelse med et årligt serviceeftersyn af et mikroskop, kræver det altid en grundig genkalibrering af det optiske system, hvis der foretages en større reparation eller en udskiftning af nogle af de enkelte elementer.

Hos Kikkert-teleskophuset råder vi over alt det specielle værktøj og kalibreringsudstyr, som garanterer, at dit mikroskop lever op til fabriksstandarden og specifikationerne, når det forlader vores optiske værksted. Kontakt os for nærmere oplysninger – så hjælper vi dig med at få dit mikroskop sat godt i stand igen.

Køb dit mikroskop hos et af landets førende specialisthuse

Hos Kikkert-teleskophuset er vi et af landets førende forretninger med speciale i optiske instrumenter. Derfor er vi sikre på, at du også finder et mikroskop, der passer perfekt til dine behov her hos os. Hvis du på nogen som helst måde er i tvivl om, hvilken model der giver dig størst værdi, er du velkommen til at skrive eller ringe til os. Du er også meget velkommen til at tage en tur forbi vores showroom på Vandmanden 36A i Aalborg SV, hvor vi altid tilbyder dig personlig vejledning og muligheden for at se de enkelte produkter med dine egne øjne.