Stereolupper

En stereolup er en lup med stor forstørrelse og et stativ til indstilling. Som navnet antyder, giver den et billede til begge øjne og benyttes i mange erhverv. Stereoluppen forveksles af og til med et egentligt mikroskop, og grænsen mellem en kraftig lup og et mikroskop er da også flydende.
 


 

 

19 varer

pr. side

Stereolup – til hobby og videnskab

En stereolup har sit arbejdsområde, hvor småkravl kan ses med det blotte øje, men er meget små. Dette arbejdsområde kaldes for makro. Med forstørrelser fra 10x til 40x bliver resultatet godt, og oplevelsen stor. For eksempel er støvet på en sommerfuglevinge en masse små "skæl", der danner de smukkeste farver og mønstre, som kan ses meget tydeligt med en stereolup.

Fordele ved at købe en stereolup

En stereolup kan være det oplagte valg for yngre børn – i 10-årsalderen eller yngre – da det tilbyder en mere umiddelbar glæde ved ikke at være helt lige så kraftige som andre mikroskoper og derfor også noget lettere at betjene. Samtidig er en stereolup et godt redskab til at betragte og studere noget af det, som børn holder af. Det gælder for eksempel biller, insekter og andre små kryb, småsten, printplader, krystaller og planter mv. Genstande fra makrospektret, som let kan findes rundt omkring, i og i nærheden af hjemmet – en evig kilde til fascination og muligvis en hobby, der sætter gang i en sund interesse for videnskaben i al almindelighed. 
Nogle af de største fordele ved at bruge en stereolup:

  • Det er behageligt for øjnene med et mikroskop, hvor mange kan bruge begge øjne til at betragte et emne. 
  • At se med begge øjne giver en karakteristisk, tredimensionel opfattelse af det, man kigger på.
  • Oplagt til studier af emner inden for makrospektret.

Når man betragter et solidt objekt gennem en stereolup, kan man på mange modeller nyde godt af det integrerede toplys, der sørger for, at objektet er optimalt belyst fra oven. Er der tale om gennemsigtige objekter, kan man bruge den lyskilde, der sidder i bunden på nogle modeller.

Vi har både stereolupper til professionelle laboratorier samt børnevenlige modeller

I vores sortiment finder du derfor flere udgaver af en stereolup, der specifikt er designet til og egner sig bedst til børn. Det er blandt andet vigtigt, da disse modeller gør det muligt for børnene at se med begge øjne samtidig i den binokulære konstruktion, fordi de to øjestykker ikke sidder alt for langt fra hinanden.

Vi har naturligvis også mere professionelle modeller til voksne entusiaster og folk, der er beskæftiget inden for videnskabens verden. Disse udgaver af en stereolup udmærker sig gennem den optiske kvalitet, der giver beskueren et skarpt og kontrastfyldt billede med en yderst naturtro gengivelse af farver, der kan være vigtig i industrielle og videnskabelige sammenhænge. Flere af disse modeller er også udstyret med særligt kraftige lyskilder og indstillingsmuligheder, der giver de bedste forudsætninger for iagttagelse af høj kvalitet samt den bedste komfort i arbejdet med stereoluppen.

Køb en stereolup med op til 100x forstørrelse

Generelt vil man vælge en stereolup til at se på alt det, man kan få plads til under luppens glas. Her er det egentlig kun fantasien, der sætter grænserne for, hvad kan bruge sin stereolup til. Den kan bruges til alt det, som egentlig godt kan ses med et velfungerende menneskeligt øje – men som man gerne vil studere nærmere. Meget nærmere. For med en af de modeller, du finder i vores sortiment, har du mulighed for at forstørre dine objekter omkring 50x. Flere af de kraftige modeller kan endda forstørre helt op til 100x eller mere.

Lad os hjælpe dig godt på vej

Hos Kikkert-Teleskophuset er vi altid klar til at hjælpe dig med at finde den rigtige stereolup til dit behov. Så hvis der er noget som helst, du er i tvivl om, eller du har problemer med at vælge mellem de mange muligheder i vores webshop, kan du altid kontakte os. Vores erfarne specialister sidder klar til at hjælpe dig med at få mange fascinerende oplevelser med din nye stereolup. Vi har også lavet en udførlig guide til mirkoskoper, der dækker alt det vigtigste viden og begreber omkring stereolupper.