Natkikkerter

En natkikkert er et redskab, der gør det muligt at se om natten eller i mørke. Teknologien stammer helt tilbage fra Anden Verdenskrig, men det er klart, at teknologien har ændret sig betragteligt gennem de sidste 80 år. Kikkerter med nightvision findes i dag med traditionel lysforstærkende, digital eller termisk teknologi.

33 varer

pr. side

Avanceret teknologi med åbenlyse fordele

Ville det ikke være fantastisk, hvis man kunne se tydeligt om natten? Nogle dyr har denne egenskab, hvilket gør dem til bedre jægere, fordi de er i stand til at undersøge terrænet efter bytte under selv de mest lyssvage forhold. For det menneskelige øje er det sværere – ja, nærmest umuligt – at orientere sig om natten.

Så tænker du måske: Vi har jo lommelygten. Lommelygten er dog ikke menneskets bedste ven, når det kommer til at tage på jagt om natten, da lyset herfra skræmmer de fleste dyr væk. Heldigvis findes der råd mod det.

En kikkert med nightvision har disse specifikke fordele

Nedenfor har vi opstillet de tre vigtigste fordele, der er ved at ved at føje en natkikkert til det grej, du bruger, når du har brug for at orientere dig om natten:

  • Orienteringsmuligheder og overblik: Den klart største fordel ved at bruge en natkikkert er selvfølgelig, at den gør dig i stand til at se i delvist eller komplet mørke.
  • Sikkerhed: Når du færdes i mørke i naturen, er det menneskelige øje ofte ikke godt nok til at sikre, at du går et sted, hvor der er sikkert at færdes. 
  • Træfsikkerhed: Bruger du din natkikkert til jagt, vil en natkikkert give dig langt større præcision i dine skud i mørke eller under lyssvage forhold.

På grund af udviklingen af moderne teknologi er det nu muligt for den almindelige forbruger at købe en natkikkert. Her er natkikkerter gået fra at være noget, som har været forbeholdt de elitære enheder i militæret til nu at være noget, som alle og enhver kan købe, hvis de har interessen. De er vi mange, der er glade for!

Om teknologien i en moderne natkikkert

Der findes mange forskellige typer af natkikkerter, som er tilgængelige for den almindelige forbruger. Det er naturligvis også nogle af de natkikkerter, som du kan se her på siden. Vi fører bl.a. natkikkerter, der hører til den kategori, der kombinerer almindelig optisk teknologi med mere avanceret teknologi, der er baseret på restlysforstærkning.

Kort fortalt bygger restlysforstærkning på en bestemt teknologi, der kan opfange svagt lys, som det menneskelige øje ikke er i stand til at se. En natkikkert kan på den måde opfange refleksioner fra det objekt, der iagttages. Kikkerten forstærker objektet mange tusind gange og viser det behandlede billede på en oplyst skærm, der transformerer det lyssvage input til noget, som vi mennesker meget bedre kan se.

Forskellige natkikkerter til forskellige formål

Men faktisk bygger natkikkerter på forskellige teknologier, der giver lidt forskellige resultater, som du også skal forholde dig til, når du skal købe din første natkikkert. Hos Kikkert-teleskophuset skelner vi mellem følgende:

Den infrarøde teknologi er som beskrevet i forrige afsnit, den teknologi, der baserer sig på at forstærke det svage restlys. Vores digitale og traditionelle natkikkerter er designet på denne teknologi.

Vores termiske natkikkerter virker derimod lidt anderledes, idet de registrerer varmeforskelle i billedet. På den måde kan de faktisk fungere i miljøer, hvor der slet ikke er noget som helst lys – til gengæld er billedet ofte ikke lige så detaljeret som på infrarøde natkikkerter. Denne type kikkert bruges ofte til lokalisere levende objekter, da de ikke kan skjule sig for deres naturlige kropsvarme.

Sådan vælger du den natkikkert, der er bedst til dig

De mange muligheder, der i dag findes for at købe en natkikkert til en pris, hvor de fleste forbrugere kan være med, giver naturligvis anledning til omtanke. Selv om den forholdsvist avancerede teknologi, som en natkikkert er baseret på, er faldet drastisk i pris de seneste årtier, er der stadig tale om et redskab, der koster et par tusinde kroner.

Det vil derfor være ærgerligt at halse ud og købe den første natkikkert, du har råd til, uden at undersøge mulighederne først. Det kan i værste fald betyde, at du bliver skuffet over dit køb af natkikkert, hvis ikke den lever op til dine forventninger med det samme. Du får meget mere ud af at investere i en ordentlig natkikkert, der modsvarer dine høje forventninger, i stedet for først at købe en billig natkikkert for senere at skifte den ud med en dyrere model. Vælg en natkikkert fra start, der giver et tilfredsstillende resultat, som virker ordentligt og er god at arbejde med.

Ny amatør eller erfaren kikkertentusiast – få en kikkert med nightvision hos Kikkert-teleskophuset

Som det er tilfældet med så mange produkttyper, er der unægteligt en sammenhæng mellem pris og kvalitet. Det gælder naturligvis også, når du er på markedet efter en kikkert med nightvision og er gået i gang med at sammenligne de forskellige modeller. Men det betyder desværre ikke, at en dyr natkikkert ubetinget er bedre end en billig natkikkert. Det havde ellers været noget nemmere at forholde sig til.

Nogle af de bedste natkikkerter og kikkerter, vi har set, er forholdsvist billige kikkerter, hvis man ser på produkterne ud fra et value for money-princip. Pris og kvalitet går dog hånd i hånd, hvis du går op i detaljen. Der er nemlig en grund til, at de avancerede modeller er dyrere, og det skyldes, at de har nogle helt specifikke egenskaber. Disse egenskaber er noget, som erfarne kikkertentusiaster er villige til at betale for.

Er du derimod en ny amatør, anbefaler vi, at du starter med en solid begyndernatkikkert, der kan lidt af hvert, men som ikke er unødvendig avanceret. En avanceret kikkert med nightvision giver kun mening, hvis du udnytter dets specifikke egenskaber. Har du brug for hjælp til kikkertvalg, kan du altid kontakte os for en ærlig og professionel rådgivning.

Det skal du være særligt opmærksom på, når du køber en natkikkert

Der findes som sagt mange forskellige natkikkerter, der er til at komme i nærheden af for få penge. Men det kræver en vis forståelse for natkikkerternes forskelligheder at kunne træffe valget om, hvilken natkikkert der er den bedste for dig. For natkikkerterne er bygget på en særlig teknologi med sine helt egne termer og specifikationer. Noget af det første, du bør lægge mærke til, når du sammenligner forskellige natkikkerter, er, hvilken generation den pågældende natkikkert er fra.

Den første generation er naturligvis den ældste og derfor den billigste, men samtidig også mindst effektive natkikkert, du kan finde. Til sammenligning er en natkikkert fra fjerde generation langt mere effektiv – men naturligvis også tilsvarende dyrere. De fleste natkikkerter til en overkommelig pris vil være baseret på teknologien fra generation 1.

 

Husk når du handler hos Kikkert-teleskophuset får du altid:

  • Hurtig og billig levering (Gratis GLS pakkeshop ved køb over 499,- og under 20 kg.)
  • 100% dansk webshop
  • 14 dages fortrydelsesret
  • Råd og vejledning af eksperter med mere end 60 års erfaring indenfor optik

Husk, at du også kan besøge vores showroom og butik i Aalborg med stort udvalg af kikkerter, blandt andet udsigtskikkerter og teleskoper. Tag eventuelt også et kig på vores store udvalg af fuglekikkerter eller lad dig friste af vores mange aktuelle tilbud. Her er der ofte gode penge at spare på din næste kikkert, stjernekikkert eller teleskop. Altid gratis parkering lige udenfor døren. 

Kontakt os på tlf. 8191 8888 eller 2622 6101 for råd og vejledning.