Lupper

Lupper er en bred betegnelse, der dækker over fx forstørrelsesglas, lommelupper, pandelupper, urmagerlupper, frimærkelupper og sylupper. De bruges til vidt forskellige formål, som kræver betragtning af objekter forstørret op, så øjet bedre kan skelne detaljerne. Lupper findes både som almene brugsværktøjer til fx mennesker med nedsat syn og anvendes også i industrien og til hobbybrug.

Varer 1-36 af 90

Side
pr. side

Vi har en lup til ethvert formål

En lup dækker over mange forskellige undertyper af optiske redskaber. Deres anvendelse afhænger af, hvad du skal bruge luppen til. Mange svagtseende bruger en lup som et nemt supplement til deres briller, mens der findes en række andre lupper henvendt til hobbybrug og bestemte studier af ting på meget nært hold. Frimærkesamlere, insektkendere, hobby-urmagere, håndarbejdsentusiaster og læsere kan alle finde lupper til deres formål.

En lup dækker over mange forskellige undertyper af optiske redskaber. Deres anvendelse afhænger af, hvad du skal bruge luppen til. Mange svagtseende bruger en lup som et nemt supplement til deres briller, mens der findes en række andre lupper henvendt til hobbybrug og bestemte studier af ting på meget nært hold. Frimærkesamlere, insektkendere, hobby-urmagere, håndarbejdsentusiaster og læsere kan alle finde lupper til deres formål.

Vi er dedikerede til at tilbyde produkter af højeste kvalitet, der lever op til dine forventninger og behov. Vores lupper er fremstillet af holdbare materialer og har optiske linser af høj kvalitet, der sikrer skarpe og klare billeder hver gang. Vores sortiment af lup og lupper omfatter forskellige forstørrelsesmuligheder, så du kan finde den perfekte løsning til dine specifikke krav. Uanset om du har brug for en let lup til daglig brug eller en kraftig lup til detaljerede observationer, har vi noget, der passer til dig.

Uanset om du er en entusiastisk hobbyist, en professionel forsker eller en studerende på udkig efter præcise observationer, vil vores lup og lupper være din pålidelige følgesvend. Gå på opdagelse i vores sortiment i dag og oplev verden med nye øjne.

En bloklup er nem at flytte og god til at læse aviser med

De smarte bloklupper forstørrer objekter, der er placeret under dem. De er nemme at bruge ved avislæsning, da de kan skubbes i læseretningen og forstørrer ordene samtidig. Bloklupper anvendes bl.a. også af frimærkesamlere, møntsamlere, til rav og til insekter.

Bordlupper giver dig begge hænder fri

Bordlupper er større versioner af en lup, der enten placeres på et bord eller monteres på bordkanten. Nogle bordlupper kan også udvides med ben eller hjul for ekstra mobilitet. Når man bruger en bordlup, har man begge hænder fri til at løse krydsord, holde avisen eller rense den genstridige mønt for ir.

Botaniklupper er mest til at studere planter med

Har du brug for en lup, der egner sig specifikt at nærstudere planter ? Her kan du finde lupper, der er skabt til at gå i detaljer på planternes spændende verden. Der er aplanatiske og akromatiske botaniklupper med op 10-40x forstørrelse med og uden LED-lys. Vi har noget for enhver botanist i udvalget.

Forstørrelsesglas til alle formål

Forstørrelsesglas kan ikke bare bruges til at løse mysterier med – krydsord med små bogstaver, frimærker, insekter og aviser er bare nogle af de spændende ting, man kan læse og betragte gennem vores forstørrelsesglas – eller læseglas, som de også kaldes.

Frimærkelupper til entusiaster og filatelister

Frimærkesamlere og filatelister kan samle sig om et bredt udvalg af lupper og små mikroskoper, der er i denne kategori. Vores lupper til frimærker er helt opdaterede med helt basale standlupper over trådtællere med måleenheder til lommemikroskoper, der kan kobles på smartphones. Der er altså frimærkelupper at finde for alle slags samlere og entusiaster.

Lommelupper til enhver lejlighed

Hvem har ikke på et tidspunkt haft brug for en mikrostørrelse foldbar lup i lommen til at kigge på små detaljer på en pengeseddel, efter fejl i smartphonens oplader, eller om ens hår er spaltet? Det findes der råd for. Find lommelupper med og uden LED-lys og små mikroskoper med utrolig forstørrelse her hos os.

Lupper med lys

Her kan du for alvor få et lys til at gå op for dig. Helt manuelt endda. Vi har samlet et udvalg af vores lupper med lys i en kategori for sig selv, så du selv kan vælge, hvilken lup med lys du har brug for. Fra de mindste botaniklupper og lommelupper op til 100 mm læseglas og en helt særlig pincetlup er at finde herinde. Lupper med lys får det hele til at stå lidt skarpere.

Brillelupper

Hjælpemidler til forstørrelse, der monteres ved dit synsfelt og bevæger sig sammen med dig, kan være meget praktiske til mange former for hobbyer. Har du behov for at sammenligne to større objekter i detaljen, eller vil du gerne kunne fokusere på dit sytøj uden at have stellet fra en bordlup i synsfeltet, kan du kigge ind på vores brillelupper. Du finder også en halskædelup, som er praktisk at have med ud at handle.

Sylupper og læselinealer

Kan du have svært ved at skelne bogstaverne, når du læser avis, eller flytter dit fokus sig for hurtigt fra linje til linje? Det kan også være, at du har behov for at se præcis, hvor din nål skal placeres i et detaljeret stykke sytøj. Uanset om det er det første eller det andet, du har brug for en lup til, kan du finde gode bud på lysende gode hjælpemidler her i vores sylupper og læselinealer.

Trådtæller

En oplagt måde at bruge en trådtæller på er ved håndarbejde. Det siger næsten sig selv. Det er muligt at lave præcise opmålinger og beskæringer med kombinationen af lup og måleapparat. Frimærkesamlere, entusiaster, der bruger topografiske kort, og møntsamlere har også fundet trådtælleren som et praktisk værktøj.

Urmagerlupper

Er du en af de entusiaster, der holder af at bruge en urmagerlup, når du dyrker din interesse? Urmagerlupper er ikke kun for urentusiaster, men de er et oplagt valg, hvis man holder af at nørkle med kronografer og småt urmekanik.