Lommekikkerter (16-28mm)

En lommekikkert er den ideelle ekstrakikkert, som passer lige ned i enhver lomme, rejsetaske eller kuffert. Den er ideel til en spontan vandretur i skoven, et pitstop på cykelturen eller til udflugterne på din næste ferie, hvor ethvert ekstra kilo bagage tæller, når man hele tiden er på farten. Her på siden finder du lommekikkerter med forskellige forstørrelseslinser.

Varer 1-36 af 40

Side
pr. side

Forkæl dig selv med en lille rejsekikkert, der nemt kan tages med på turen

Skal du på en vandretur, en ferie ud over landets grænser eller noget helt tredje, mener vi, at det ikke kan skade at have lommekikkert med. Livets små eventyrlige eventyr venter lige om hjørnet, og det er en skam, hvis det er mangel på udstyr, der forårsager, at du ikke får dem observeret.

Når du er på jagt efter en lommekikkert, er det sikkert, fordi du har brug for en kikkert, der er praktisk og funktionel – altså perfekt til situationer, hvor du ikke har lyst til at slæbe rundt på en tung kikkert. Derfor er det vigtigt altid at overveje vægten af det grej, du skal have med. For gode kikkerter til særlige behov kan være ret tunge. Men selv en lommekikkert kan heldigvis være skarp, stabil og give et klart billede.

Hvis du er interesseret i en anelse større kikkert, kan du tage et kig på vores udvalg af håndkikkerter.

Hvornår får man brug for en lommekikkert?

Når du skal på eventyr – hvad enten det er på ferie eller en hurtig vandretur – og er på udkig efter en lommekikkert til at tage med dig, er det sikkert, fordi du gerne vil have mulighed for at studere omgivelserne omkring dig. Lommekikkerter er eksempelvis gode til:

  • Naturoplevelser, hvor du ikke har lyst til at slæbe rundt på en stor kikkert
  • Kulturelle begivenheder, hvor der kan være langt til scenen
  • Sportsbegivenheder, hvor banen er for stor til at kunne se detaljerne med det blotte øje

En lommekikkert passer perfekt i rygsækken eller i lommen, og den giver dig mulighed for at få et rigtigt godt overblik over nærliggende seværdigheder eller begivenheder. En god lommekikkert er karakteriseret ved at have en letvægtskonstruktion og et smalt hus med nogle forholdsvist små linser. Mange lommekikkerter har tilmed et design, der gør, at din lommekikkert kan klappes sammen, når du ikke bruger den.

Erhverv din næste lommekikkert til kultur og sportsarrangementer

De små minikikkerter er også oplagte at tage med, når du skal ud til store udendørs koncerter eller sportslige arrangementer, hvor der kan være langt til der, hvor begivenhedernes spil finder sted. Det kan også være et skuespil eller en teaterforestilling.

Denne type af lommekikkert har en funktionalitet og et design, der egner sig godt til at tage med til de kulturelle arrangementer, hvor der kan være langt fra din plads til fx scenen. Flere af disse lommekikkerter fås desuden med integreret lys, så du har mulighed for at studere aftenens program i en mørk sal.

Valg af forstørrelsesgrad og linsestørrelse for din mini kikkert

Kikkerter med høj forstørrelsesgrad giver dig mulighed for at se ting over større afstand og mere detaljeret. Derfor er der mange, der fejlagtigt tror, at denne slags kikkerter er bedre end andre. Det er dog ikke tilfældet – for det kommer helt og aldeles an på behovet. For kikkerter med højere forstørrelsesgrad har også et smallere synsfelt og giver derfor et mere begrænset udsyn.

Med dette in mente er den mest oplagte forstørrelsesgrad for en lommekikkert omkring 8 til 10 gange forstørrelse, da disse specifikationer rammer en god balance mellem udsyn over et landskab samt muligheden for at studere nogle specifikke objekter, som fanger din interesse.

Du bør på samme måde også tage linsernes størrelse op til overvejelse, når du er på jagt efter den perfekte lommekikkert. Kikkerter med store linser suger naturligvis mere lys og giver derfor et lysere billede. Men det er klart, at de også er tilsvarende tungere og mere uhandy. Derfor anbefaler vi, at du kigger efter lommekikkerter med mindre linser, hvis transport og bekvemmelighed er en prioritet for dig.

Tag en lommekikkert med til de store oplevelser

Minikikkerter med linser på omkring de 20-30 mm giver et rigtigt fint billede i dagslys og kan nemt og bekvemt stoppes i en lomme. Hvis du skal på ferie i et land, hvor luftfugtigheden er meget høj, bør du også tage dig nogle bestemte forholdsregler. I de sydlige eller østlige lande som for eksempel Thailand, der er en foretrukken rejsedestination for rigtigt mange danskere, kan det være rart at have en lommekikkert, der både er vandtæt og ikke dugger til.

Hertil er en minikikkert også let at medbringe i en lille taske eller i lommen, så den er klar til at blive taget frem, når du har behov for det. Hvem ved, hvad der lurer rundt om hjørnet, når du går på opdagelse i en ny og spændende kultur? Du ønsker i hvert fald ikke, at det er udstyret, der gør, at du misser de unikke øjeblikke.

Hvad for en størrelse skal jeg vælge?

I vores sortiment finder du et meget bredt udvalg af kikkerter i alle mulige størrelser – og det giver dig mulighed for at vælge lige præcis den kikkert, som passer bedst til dig og dit behov. Når du klikker dig ind på de enkelte minikikkerter, vil du få flere oplysninger om kikkertens ydre mål og vægt, så du får dig den kikkert, som du kan få størst fornøjelse af, når den kompakte størrelse er vigtig for dig.

Du kan også tage et kig på hele vores udvalg af forskellige kikkerter.

Har du spørgsmål til vores kompakte lommekikkerter?

Vi håber, at du er blevet klogere på vores lommekikkerter. Hos Kikkert-teleskophuset sidder vi altid klar til at hjælpe dig, hvis du har spørgsmål til dit vores optiske produkter, eller hvis du har brug for en professionel og ærlig rådgivning til købet af din næste minikikkert.

Vi har mere end 60 års erfaring inden for branchen, og vi er sikre på, at vi kan hjælpe dig. Du kan kontakte os på tlf. 81 91 88 88 eller mobil 26 22 61 01. Vi ser frem til at høre fra dig!