Linseteleskoper

Et linseteleskop er det, man normalt forbinder med en stjernekikkert. Linseteleskopet benytter en linse i den fjerne ende til at indsamle lyset, som bliver gengivet i okularet ved øjet. I okularet forstørres billedet meget skarpt. Linseteleskopet er derfor meget velegnet at bruge til observationer af solen, månen, planeter og stjerner.

33 varer

pr. side

Fordelene ved at bruge et linseteleskop

Som du sikkert ved, er der særlige fordele og ulemper ved de fleste optiske konstruktioner. Nogle teleskoper er bedre til én bestemt ting, mens de kan være lidt mangelfulde på andre områder. Derfor er der mange passionerede astronomer, som også ender med at have en lille (eller stor) samling af forskellige redskaber og udstyr til forskellige formål.  

Selvom et linseteleskop er baseret på en forholdsvist simpel konstruktion, når man sammenligner med de andre typer af teleskoper, er der også nogle unikke fordele at hente her. Disse fordele er for eksempel:

  • De er forholdsvist lette at bruge.
  • De er ofte mere robuste end andre typer teleskoper.

Simplicitet er ikke nødvendigvis en dårlig ting. Her får du netop et optisk instrument, der er let at betjene, og hvor der er få ting, der kan gå galt. Det betyder, at der mindre risiko for, at denne type teleskop skal justeres fra tid til anden. Et linseteleskop leverer derfor også god performance og et roligere billede under forhold, der ikke er 100 % optimale. Det gør denne klassiske teleskoptype til den oplagte løsning for nybegynderen – ikke mindst fordi mange af linseteleskoperne har en pris, der er til at betale. Samtidig er et godt linseteleskop et must for den passionerede astronomi-entusiast, der har behov for at se de spændende himmellegemer, der er tættest på vores egen planet.

Kontakt Kikkert-teleskophuset, hvis du har spørgsmål om linseteleskoper

Er du fortsat i tvivl om, hvorvidt et linseteleskop er det rigtige for dig? Det forstår vi godt. Og muligvis hjælper den overvældende mængde af teknisk information dig ikke i den rigtige retning. I så fald er du meget velkommen til at ringe til os eller komme ind i vores butik og showroom i Aalborg – så hjælper vi dig med at finde en løsning, der passer til lige nøjagtig dit niveau, dit budget og dit behov. For vi er selv entusiaster, der lever højt på at hjælpe andre godt på vej med den hobby, som betyder så meget for os selv. Vi glæder os til at høre fra dig.