Stjernekikkerter til børn

En stjernekikkert til børn er et teleskop, der gør det muligt at gå på opdagelse i stjernerne. Denne type stjernekikkert henvender sig perfekt til børn, idet de er lette at manøvrere og mindre avancerede end almindelige stjernekikkerter. En stjernekikkert giver anledning til fordybelse og starten på en sund hobby. Se hele vores udvalg her på siden.

25 varer

pr. side

Find en stjernekikkert der er særligt god til børn og nybegyndere

Et linseteleskop: Den helt klassiske stjernekikkert som udmærker sig ved at være utroligt brugervenligt. Et linseteleskop er generelt mere robust end et tilsvarende spejlteleskop. Derfor anbefaler vi ofte et 60-70 mm linseteleskop som en god stjernekikkert til børn og nybegyndere. 


Et spejlteleskop: Her får man generelt en større lysåbning for pengene i forhold til et linseteleskop. Desværre kræver et spejlteleskop lidt mere erfaring og arbejde for at kunne bruges optimalt, og konstruktionen er samtidig en smule mere skrøbelig end ved et linseteleskop. Derfor anbefaler vi oftest kun denne type af stjernekikkert til børn, hvis vi ved, at der er en forælder med, som kan give barnet den nødvendige assistance i brugen heraf.


Stjernekikkert med en computerstyret GoTo-motor: Her er det ultimative teleskop til børn og begyndere. For disse stjernekikkerter er nemlig i stand til selv at orientere sig på nattehimlen og rette sig mod det himmellegeme, du vælger fra et menusystem på stjernekikkerten. Dermed udnyttes tiden om natten eller om aftenen maksimalt, og spildtid reduceres til et minimum.

Teleskoper af denne type er selvfølgelig dyrere end tilsvarende teleskoper uden computerstyring – men de er gode til at  få børn interesseret i alle de oplevelser, som astronomien har at byde på.

Se dig omkring og gå på opdagelse i vores forskellige stjernekikkerter/teleskoper, der egner sig godt til børn. Og husk, at du altid er er mere end velkommen til at kontakte os for råd og vejledning om, hvilket produkt, der er bedst til dit behov.

Sådan finder du den bedste stjernekikkert til børn

At kigge mod nattehimlen kan være en rigtigt givende oplevelse for mange børn. En oplevelse, som i bedste fald kan resultere i, at de får en sund interesse for astronomi og generel videnskab i resten af deres lange liv. Hos Kikkert-teleskophuset har vi over 40 års erfaring inden for optik, så du kan altid regne med en professionel rådgivning hos os.

Vi er dog af den overbevisning, at børn fortjener en stjernekikkert, de vil få fornøjelse af i så lang tid som muligt – og derfor er det netop kun den slags produkter, som du vil finde her på oversigten over stjernekikkerter til børn.

Hos Kikkert-teleskophuset får du et teleskop til børn af den bedste kvalitet

Vi er opmærksomme på, at mange af de stjernekikkerter, der bliver solgt til børn i legetøjsforretninger og på diverse webshops er af så lav kvalitet, at der er stor risiko for, at dine børn mister interessen for deres stjernekikkert, inden der er gået ret lang tid. Vi ser det faktisk lidt som vores opgave at gøre op for det.

Hos os kan du kun købe en stjernekikkert til børn, som lever op til vores egne krav til, hvad et godt teleskop til børn skal kunne klare. Vi fører med andre ord stjernekikkerter, der ikke giver dine børn nogle begrænsninger i forhold til at se nogle spændende ting på himlen og gøre stjernekiggeri til en vedvarende interesse. Med vores gode samvittighed i behold garanterer vi, at du får de bedste stjernekikkerter til børn hos os.

Hvilken stjernekikkert passer bedst til børn i forskellige aldre?

Vi har stjernekikkerter, der passer godt til børn i stort set alle aldre. Og hvis du er i tvivl om, hvilken stjernekikkert der er bedst til dine børn, anbefaler vi, at du kontakter os eller tager dine børn med til vores butik og showroom i Aalborg. Her vil vi kunne give den personlige vejledning, som skal til for at finde ud af, hvilken stjernekikkert, der netop er bedst til dine børn.

Til alle disse stjernekikkerter er det dog altid en fordel, hvis der er en voksen med, som kan hjælpe børnene med at bruge den pågældende stjernekikkerten på den rigtige måde – og måske fortælle lidt om, hvad det er, man kan se ved hjælp af stjernekikkerten. På den måde er en stjernekikkert til børn også et redskab til at få gode oplevelser i fællesskab og skabe læring om universet på hyggelig vis, der ikke måler sig med konventionel undervisning. 

Det skal du huske, når du giver børn adgang til en stjernekikkert

Som nævnt tidligere anbefaler vi, at du som udgangspunkt altid assisterer dine børn i brugen af en stjernekikkert, når du har at gøre med en kikkert af den kvalitet, som du finder hos os. De stjernekikkerter, som du kan se her på siden, er gode instrumenter, hvis kvalitet er afhængig af et præcist samspil mellem nogle forskellige elementer.

Af den årsag bør dine børn naturligvis behandle en stjernekikkert med den respekt, et godt præcisionsinstrument fordrer. En anden – og ret vigtig – ting er, at du skal sikre dig, at børn aldrig retter en stjernekikkert eller en anden form for kikkert til direkte mod solen, når de bruger den. Det kan i værste fald skade deres øjne.

Hvis du har spørgsmål til vores stjernekikkerter til børn, kan du kontakte os her

Hos Kikkert-teleskophuset har vi mere end 60 års erfaring inden for branchen, og vi er sikre på, at vi kan hjælpe dig. Du kan kontakte os på tlf. 81 91 88 88 eller mobil 26 22 61 01. Vi ser frem til at høre fra dig!

Vi står altid klar med en professionel og ærlig rådgivning, hvis du er i tvivl om, hvilken stjernekikkert til børn du bør vælge. Du kan altid prøve at sammenligne dem med vores almindelige stjernekikkerter, for at finde de største forskelle. Vi ser frem til at hjælpe dig!