Baader Planetarium

Baader Planetarium er en tysk producent af observatorier, okularer og andet udstyr til entusiaster, forskere og undervisere. Baaders mesterlige optikker er blevet perfektioneret siden 1800-tallet, og deres observatorier i verdensklasse står placeret i nogle af verdens mest krævende miljøer for den bedste sigtbarhed ud i verdensrummet. Udstyr fra Baader Planetarium er synonym med højeste kvalitet.

29 varer

pr. side

Baader Planetarium – et kendt navn blandt amatørastronomer

Selv amatørastronomer kender navnet Baader Planetarium. De er bredt kendt for deres høje kvalitet af astronomiudstyr, som inkluderer et bredt udvalg af okularer, solfiltre og adaptere, der kan forbinde deres anerkendte okularer med entusiasternes teleskoper. Uanset om dit valg falder på det legendariske Classic Ortho Okular, det anmelderroste Hyperion eller den praktiske, roterende okularrevolver med plads til fire linser på én gang, er der ingen tvivl om kvaliteten af det udstyr, du køber. De gode okularer kræver nænsom opbevaring og transport for at forblive ridsefri, og derfor kan du naturligvis også få en kuffert til dine okularer og tilbehør, der kan modificeres til netop dine udvalgte øjestykker.

Baader holder til i Bayern, men har sat sit navn over hele verden

Siden 60’erne har Baader bygget observatoriekupler over hele verden. Flere end 600 domes har de bygget og installeret på anerkendte observatorier rundt omkring på hele jorden for institutioner, universiteter og virksomheder. Fra de hårdeste, alpine miljøer i temperaturer på -84 C til fygende ørkener har de serviceret med modstandsdygtigt og hermetisk lukket udstyr, der bliver brugt af forskere fra blandt andet Alfred Wegener Institute for polar research (AWI) og Max Planck Institution (MPI).

En historisk virksomhed

Navnet Baader rækker helt tilbage til 1852 i astronomiens historie. Her åbnede Michael Baader en fabrik i München til fremstilling af optikker. Mellem 1852 og 1870 skabte fabrikken mere end 600 akromatiske refraktorer og vandt priser for deres fremragende kvalitet. Baader Planetarium blev i sin nuværende form skabt i 1966 og vandt her stor anerkendelse for deres realistiske, patenterede model af solsystemet. Modellen er blevet solgt til brug i undervisning i mere end 15000 eksemplarer rundt om i verden.

I dag holder virksomheden til i Bayern og er bredt anerkendt for både de læringsunderstøttende modeller af solsystemet, fantastiske okularer og mesterligt producerede observatorier – en af kuplerne er placeret på Tysklands højeste bjerg, Zugspitze.

Du kan være sikker på at købe udstyr i højeste kvalitet fra Baader Planetarium.

Har du brug for hjælp til den rette sammensætning af udstyr fra Baader Planetarium?

Vil du afprøve et eller flere af Baaders okularer sammen med dit nuværende udstyr, og er du i tvivl om, hvilken adapter du skal bruge, eller har du brug for råd til valg af solfiltre, er du altid velkommen til at kontakte os. Hos Kikkert-teleskophuset er vi altid klar til at hjælpe dig.

Vi har mere end 60 års erfaring inden for branchen og giver gerne et professionelt og ærligt råd. Du kan finde os fysisk på Vandmanden 36A i 9200 Aalborg SV. Åbningstiderne er mandag til fredag kl. 9-16. Du kan også ringe til os på 8191 8888, 2622 6101 eller sende os en mail på [email protected]. Vi glæder os til at høre fra dig!