Varenr.
60833
Vortex Optics

Vortex Viper HD 12x50

5.549,00  DKK
  • Hurtig levering 1-2 hverdage
  • Gratis fragtved køb over 499,-

VORTEX VIPER HD 12X50 HÅNDKIKKERT MED GLASSPAK TASKE

De nye Viper HD modeller bygger videre på den enorme succes som Viper HD serien har opbygget igennem de sidste par år. Af nyheder kan blandet andet nævnes forbedret optik, større synsfelt, øget ergonomi og et mere kompakt design. Sidst men ikke mindst leveres alle Viper HD modellerne med en GlassPak harness taske.

Optik

HD (high density) optikken i disse kikkerter leverer fantastisk opløsning og farverenhed i hele synsfeltet. Ved at benytte ED (ekstra-lav dispersion) glaslinser minimeres kromatisk aberration og man opnår et billede med øget kontrast og opløsning.

XR multilagsbelægningen på alle linseflader og prismer øger lystransmissionen og reducere lysskær og skygger. ArmorTek belægningen beskytter de udvendige linser mod regn, snavs og ridser. Bak4 prismerne er påført en fasekorrigeret belægning som minimerer tabet af opløsning og øger kontrasten markant. Der er desuden anvendt en dielektrisk højreflekterende belægning som øger lys refleksiviteten til tæt på 99%.

Konstruktion

Optikken beskyttes sikkert i et kraftigt og stødsikkert kikkerthus, som er udstyret med twist-up øjestykker, grib sikker gummiarmering, gevind til fotostativ og et brugervenligt fokuseringshjul.

 

Kikkerthuset er selvfølgelig vandtæt og beskyttet mod indvendig dug dannelse. Et Argonfyldt og o-rings forseglet kikkerthus beskytter ikke kun mod regn, dug og fugt men også mod støv og snavs. Det betyder at de indvendige optiske komponenter altid er rene og klar til brug. Argongas går desuden ikke i kemisk forbindelse med hverken luft eller vand, og forlænger dermed levetiden på de indvendige komponenter. Den bibeholder samtidig sine beskyttende kvaliteter bedre ved ekstreme temperatur ændringer.

Anvendelse

En 50mm håndkikkert omtales ofte som en ”skumringskikkert” da de store objektiver giver ekstra god lystransmission i skumringen og generelt under ugunstige lysforhold. Kikkerter i denne størrelse vejer normalt lidt mere end standard 42mm kikkerter hvilket kan have betydning på f.eks. længere ture i naturen. En 12x forstørrelse giver et mindre synsfelt end 10x men bringer til gengæld objekterne meget tæt på og gør det dermed muligt at se f.eks. mindre detaljer i en fugls fjerdragt. Ved en forstørrelse på 12x kan kikkerten dog virke svær at holde stille. Det kan derfor være en fordel at bruge en stativadapter og et fotostativ ved længere observationer.

GlassPak taske

Med GlassPak tasken fra Vortex Optics kan du på en let og praktisk måde holde styr på din håndkikkert og tilbehør. Tasken er kompakt, og man har hurtig adgang til sit udstyr. Den elastiske kikkertrem holder tasken tæt ind til kroppen, hvor den altid er klar til brug!

Vortex Optics yder livsvarig VIP garanti på alle modeller i Viper HD serien

"VIP står for “Very Important Promise” og handler om dig, ikke os. Det er vores løfte til dig at uanset problemet eller skaden, sørger vi for at reparere eller ombytte dit produkt uden beregning. Garantien dækker alle skader som har indflydelse på produktets optiske eller mekaniske egenskaber"

Features

- HD (ekstra-lav dispersion) optisk design

- Fasekorrigeret og dielektrisk højreflekterende belægning på Bak4 prismerne

- Fuld XR multilagsbelægningen på alle linseflader og prismer øger lystransmissionen og reducere lysskær og skygger

- ArmorTek belægningen beskytter de udvendige linser mod regn, snavs og ridser

- Ergonomiske gummiarmeret kikkerthus med betjeningsvenligt fokuseringshjul

- Vandtæt og dugfri konstruktion med Argongas

- Twist-up øjestykker med ekstra lang øjeafstand gør disse modeller specielt behagelig for brillebærer

- Standard gevind til stativadapter

I kassen:

  • Kikkert
  • GlassPak taske
  • Neopren bærerem
  • Beskyttelsesdæksler
  • Mikrofiberklud
  • Engelsk manual
Specifikationer
BrandVortex Optics
Forstørrelse(r)12x
Synsfelt på 1000 meter96 meter (5,5 grader)
Objektiv/frontlinse diameter50mm
Dimensioner165x132mm
Pupilafstand56-75mm
EAN nr875874009097
Udgangspupil4,2mm
Vægt816 gram
ManualEngelsk
Nærfokus2,9 meter
Øjeafstand16mm
GarantiLivsvarig VIP

Produktspørgsmål

Ingen spørgsmål endnu. Vær den første til at stille et spørgsmål!