Marinekikkerter

Det rigtige valg af marinekikkert er vigtigt når du færdes på havet, uanset om det er korte eller lange ture. Den er både et praktisk redskab og uundværlig for sikkerheden ombord. Udvalgte modeller er udstyret med et praktisk 360 grader kompas, som gør navigation på havet til en leg.


 

25 varer

pr. side

En god marinekikkert er kendetegnet ved god holdbarhed og optisk kvalitet

En god kikkert er naturligvis en god kikkert. Men når du er på udkig efter en marinekikkert – en kikkert, der skal bruges på en båd eller på vandet i anden sammenhæng – findes der dog nogle marinekikkerter, der er særligt gearet til at løse opgaven og sørge for, at du har en kikkert, som du kan have stor fornøjelse af i lang tid. For det at have en kikkert med på vandet udløser nogle bestemte problematikker, som en marinekikkert er designet til at løse i den ene eller anden grad. 

Den mest åbenlyse udfordring er naturligvis vandet. Ikke alle kikkerter er beregnet til at kunne tåle vand. Og på vandet findes der mange forskellige udfordringer, der kan give problemer. Det kan for eksempel være i forbindelse med morgentåge, den bagende sol, der står ned fra en skyfri himmel eller saltvandet, der har stor risiko for at ramme din kikkert flere gange i løbet af sejlads. 

Det kræver sit af en kikkert. Så det er altså ikke nok bare at have en god kikkert med ud på vandet. En marinekikkert er et specialiseret instrument, hvor der netop er taget forbehold for påvirkning af vind, vejr og bevægelse i konstruktionen.

Du er naturligvis meget velkommen til at kontakte os for råd om, hvilken marinekikkert, der passer bedst til dit behov. Du kan også sammenligne marinekikkerterne med alle vores andre kikkerter, for at finde ud af, hvad der passer bedst til dig.

Sådan vælger du den rigtige marinekikkert

Der er som sagt nogle ting, du skal være opmærksom på, når du skal orientere dig i det overvældende udvalg af marinekikkerter, der findes. Marinekikkerten er ét af de mest basale redskaber for navigation eller orientering under sejlads – og har været det siden tidernes morgen. Derfor findes marinekikkerter også i et væld af forskellige modeller og kvaliteter i dag. Her giver vi dig nogle anvendelige retningslinjer til, hvad du skal være opmærksom på, når du vælger din kommende marinekikkert.

Vi har været inde på det før. Noget af det vigtigste ved en god marinekikkert er dens evne til at modstå vand. Du kan få vandtætte kikkerter, der er sikret mod vandet på forskellige måde. De fleste marinekikkerter vil naturligvis være vandtætte – men vi vil anbefale, at du finder en marinekikkert, der er armeret med gummi og fyldt med nitrogengas. Gassen vil forhindre, at der ikke opstår fugt i din marinekikkert, som kan skade din kikkert på sigt. Nogle er desuden så vandtætte, at de kan holde til at være under vand i længere tid. Det kan også være en fordel, afhængig af, hvordan du sejler og hvilken type af båd, du sejler.

Med en god marinekikkert ønsker du naturligvis at kunne se ting, der er langt væk. Her er forstørrelsesgraden en udslagsgivende faktor, der også danner grundlag for kvaliteten af det, du ser gennem marinekikkerten. Du bør naturligvis også være opmærksom på, at en båd, der hele tiden bevæger sig en smule på grund af bølger, giver nogle udfordringer med hensyn til stabilitet. Derfor er det ikke anbefalelsesværdigt med en marinekikkert, der er alt for kraftig. Det vil resultere i, at det ofte vil være vanskeligt at få et stabilt billede. Langt de fleste sværger til en marinekikkert med en forstørrelsesgrad på 7x. Den repræsenterer en god balance mellem kraft og stabilitet. Hvis du har brug for endnu mere kraft kan man også få nogle marinekikkerter med billedstabilisator, som fungerer rigtigt godt. Mange foretrækker en marinekikkert med den klassiske konstruktion på 7x50. Her får du en marinekikkert med et passende forhold mellem forstørrelse, objektivstørrelse, stabilitet, synsfelt og vægt, der matcher formålet mere eller mindre perfekt.

Marinekikkerter med kompas og andet anvendeligt ekstraudstyr

Mange marinekikkerter fås med indbygget kompas. Disse kommer både i form af digitale kompasser, eller traditionelle mekaniske kompasser, der lyser op i mørke. Her er det mest et spørgsmål om smag og behag. Vælg den type marinekikkert, der passer bedst til dit behov. Når man er på vandet, og skal bruge sine hænder til mange forskellige ting, kan det også være en klar fordel at vælge en marinekikkert med en god rem. Mange marinekikkerter fås i udgaver med remme, der kan flyde. Det er rigtigt smart, hvis du skulle være så uheldig, at din marinekikkert en dag ryger over bord.

Mere end 60 års erfaring med marinekikkerter og andre optiske redskaber

Vores personale har mere end 60 års erfaring inden for optik og står altid klar med gode råd og vejledning, når den helt rigtige marinekikkert skal vælges. Vi har også sammensat en FAQ som forhåbentlig kan hjælpe med at forklare de mange forskellige kikkertudtryk, som kan virke forvirrende for de fleste førstegangskøbere.

Som de eneste i Danmark råder Kikkert-Teleskophuset over et fuldt optisk værksted hvor vi kan kollimere kikkerter, speciale fremstille reservedele, renovere kikkerter, genfylde nitrogengas m.m. Vi har igennem årene repareret kikkerter af stort set alle mærker og har blandt andet haft kikkerter fra Kongeskibet Dannebrog til eftersyn. Kontakt os for nærmere oplysninger.

Når du køber en marinekikkert hos os får du altid

  • Hurtig og billig levering (Gratis GLS pakkeshop ved køb over 499,-.)
  • 14 dages fuld returret
  • Råd og vejledning af eksperter med mere end 60 års erfaring inden for optik
  • Butik, showroom og lager i Aalborg med stort udvalg