Natur- & fuglekikkerter

En fuglekikkert anvendes til at betragte fugle på afstand, uden at forstyrre deres naturlige adfærd. De kan også bruges til at se på andre dyr eller natur. Fuglekikkerter er ofte kompakte og lette, så de er nemme at transportere og bruge.

Varer 1-36 af 106

Side
pr. side

Hvorfor vælge en fuglekikkert?

Moderne produktionsteknik har gjort det muligt at gøre kikkerter mindre og lettere, uden at der bliver gået på kompromis med kvaliteten. Dette kommer især til gavn, når man skal på længere ture i naturen og hvert kilo udstyr tæller. Alligevel er der en række vigtige ting at tage stilling til, når du er på jagt efter en ny fuglekikkert.

Mange fugleentusiaster foretrækker en fuglekikkert med en forstørrelsesgrad på omkring 8x til 10x. Det giver god mulighed for hurtigt at spore sig ind på en fugl, når du spotter den, uden at skulle lede alt for meget efter den gennem kikkertens synsfelt. Det er også en relevant forstørrelsesgrad til en kikkert, da en fuglekikkert af denne styrke kan levere et forholdsvist stabilt billede. Vi har også fuglekikkerter med højere grad af forstørrelse, som egner sig bedst til brug med stativ i meget åbne områder.

Her på siden har vi samlet alle de kikkerter, som egner sig særligt godt som fuglekikkerter. Her kan du sammenligne de forskellige specifikationer, der er på vores fuglekikkerter, og holde dem op imod dine egne ønsker og behov. Og hvis du synes, at det er uoverskueligt at vælge, hvilken fuglekikkert, der passer bedst til dig, er du naturligvis velkommen til at kontakte en af vores kompetente specialister.

Hos Kikkert-Teleskophuset har vi den helt rette fuglekikkert til dig. Uanset om du blot er en lille smule fugleinteresseret, er fugleentusiast, som elsker at have en fuglekikkert med dig i skoven eller ved vandet, eller er fuldblods-ornitolog, der ikke ønsker at gå ned på relevant kikkertudstyr.

Her er de features, du skal være særligt opmærksom på, når du vælger en fuglekikkert

En fuglekikkert med en forstørrelsesfaktor på 8x vil være en rigtigt god løsning til langt de fleste situationer. Her får du en fuglekikkert med et behageligt bredt synsfelt og med et skønt lyst billede, som gør det muligt at følge fugle i flugt og få øje på fugle i horisonten. Med stærkere fuglekikkerter med en forstørrelse på 10x eller derover får du flere detaljer med, når du for eksempel har spottet en fugl, der sidder stille. Det gør denne slags fuglekikkert til det oplagte redskab til at betragte store rovfugle og fugle ved vandet m.m. Denne slags store fugle er ofte forholdsvist langsomme og færdes ude i det åbne, hvor det lidt mere snævre synsfelt måske ikke er så problematisk som inde i skoven eller andre steder, hvor der er mere tæt.


En anden udslagsgivende faktor kan være den fysiske størrelse og vægten af din fuglekikkert. Det kommer igen an på, hvem du er som person, og hvad du skal bruge din fuglekikkert til. For nogle er vægt og størrelse nærmest underordnet, mens det for andre er af enormt stor betydning, at en fuglekikkert er til at have med rundt, uden at vægten bliver for stor en belastning. Størrelsen på din fuglekikkerts linse er oftest det, som har størst indflydelse på, hvor tung kikkerten er. De kompakte og håndterbare størrelser kommer dog også med en pris; De er noget mindre lysstærke end de størrelser, som normalvis bruges i fuglekikkerter. De optimale fuglekikkerter har en størrelse på 42 til 50 mm, da det er en god størrelse med en rigtigt fin balance mellem optisk performance og vægt. 

Vælg en fuglekikkert, der kan holde til lidt af hvert

De fleste fuglekikkerter af nogenlunde god kvalitet vil klare sig ganske fint i let regn – også selvom de ikke er blevet markedsført som værende vand- eller regntætte. Men selv om du ikke er et naturmenneske, som gladelig bevæger sig ud i al den slags vejr, som den danske natur beriger os med, er der alligevel nogle fordele i at kigge efter en vandtæt fuglekikkert. For en vandtæt fuglekikkert er ofte forseglet på en måde, så det forhindrer støv og alle mulige andre generende fremmedelementer i at trænge ind i din kikkert og forringe din oplevelse med at bruge kikkerten. Nogle fuglekikkerter er desuden også dugfri. Det vil sige, at den luft, der er i kameraet er blevet skiftet ud med en form for gas – ofte nitrogen eller argon – der ikke går i kemisk forbindelse med hverken luft eller vand. Dermed forlænges levetiden af din fuglekikkert betragteligt, da den beskytter din fuglekikkerts interne dele.      

Se blandt andet Vortex som laver fuglekikkerter i god kvaltiet. Du kan også finde vores store udvalg af kikkerter her.

 


MERE END 60 ÅRS ERFARING

Vores personale har mere end 60 års erfaring indenfor optik og står altid klar med gode råd og vejledning når den helt rigtige kikkert skal vælges. Vi har også sammensat en FAQ som forhåbentlig kan hjælpe med at forklare de mange forskellige kikkertudtryk, som kan virke forvirrende for de fleste førstegangskøbere.

 

OPTISK VÆRKSTED

Som de eneste i Danmark råder Kikkert-teleskophuset over et fuldt optisk værksted hvor vi kan kollimere kikkerter, speciale fremstille reservedele, renovere kikkerter, genfylde Nitrogengas m.m. Vi har igennem årene repareret kikkerter af stort set alle mærker og har bla. haft kikkerter fra Kongeskibet Danneborg til eftersyn. Kontakt os for nærmere oplysninger.

 

NÅR DU KØBER DIN KIKKERT HOS KIKKERT-TELESKOPHUSET FÅR DU ALTID

- Hurtig og billig levering (Gratis GLS pakkeshop ved køb over 499,-.)

- 14 dages fuld returret

- Råd og vejledning af eksperter med mere end 60 års erfaring indenfor optik

- Showroom og lager i Aalborg med stort udvalg af bl.a. udsigtskikkerter og teleskoper

 

Husk også at tag et kig på vores store udvalg af alle vores mange gode tilbud!