Varenr.
4716415
Bresser

Bresser Messier 6" Dobson stjernekikkert

2.899,00  DKK
  • Hurtig levering 1-2 hverdage
  • Gratis fragtved køb over 499,-

BRESSER MESSIER 6" DOBSON TELESKOP (AZ)

Kompakt dobson teleskop med parabolsk hovedspejl og 10 års garanti...

Inden John Dobson introducerede sit geniale design var størstedelen af amatør teleskoperne på markedet små linseteleskoper på ustabile monteringer. Større teleskoper, så som Schmidt-Cassegrain, var forbeholdt mindretallet som havde råd til dem. Den fantastiske kombination af simple, men effektiv, mekanik og den største lysåbning muligt sikrede Dobson teleskopet verdensomspændende succes.

Optik

Det parabolske hovedspejl garanterer et billede som er både skarpere og med højere kontrast, end et tilsvarende teleskop med et sfærisk hovedspejl. Billedet er frit for farvefejl og kan både bruges til planet observationer eller deep-sky objekter uden for vores solsystem. Se f.eks. resterne af en gigantisk supernova eksplosion i år 1054 i Taurus konstellationen, skan de lysende bælter i den fantastiske Oriontåge eller observer den berømte Whirlpool Galakse i Karlsvognen.

Kompakt konstruktion

Til trods for sin store lysåbning kan dette teleskop transporteres let og nemt i selv den mindste bil og samles hurtigt uden brug af værktøj. Konstruktionen er optimeret for maksimum stabilitet med et minimum af masse. Det integrerede kompas i basen hjælpen til at finde rundt på nattehimlen.

Montering

Hjertet i ethvert Dobson teleskop er den simple AZ montering. Den fylder minimalt, er utrolig brugervenlig og kan dermed benyttes af selv børn.

Aftagelig tube

Som noget helt nyt er det også muligt at afmontere tuben og montere den på en hvilken som helst AZ eller EQ montering via de medfølgende tubusringe med standard dovetail skinne.

Bresser yder 10 års garanti.

Teleskopet leveres klar til brug inklusive 2 stk. okular, Månefilter, LED rødpunktsøger og Engelsk manual.

Specifikationer
BrandBresser
Brændevidde750mm f/5
Okular9mm og 25mm (1.25")
Opløsningsevne0.92 buesekunder
EAN nr4007922050058
Vægt (samlet)9,2 kilo
Svageste synlige stjerne12,7 magnitude
Sekundærspejl55mm (37%)
Maksimum anvendelige forstørrelseCirka 300x
Medfølgende forstørrelser30x og 83x
Garanti10 år

Produktspørgsmål

Ingen spørgsmål endnu. Vær den første til at stille et spørgsmål!